10 seriálovejch znělek z 90. let, který dodnes milujeme

Některý seriálový znělky z 90. let jsou zkrátka nezapomenutelný. Pamatujeme si jejich melodii nazpaměť a sem tam si je na tajňačku pouštímě na YouTube, abysme nostalgicky zavzpomínali na dobu, kdy se k televizi usedalo v přesnej čas - ani o minutu později. Vždyť jinak by člověk přišel o tu svou oblíbenou znělku, žejo!

#1: Odpadlík.

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval..." Co dodat, prostě nejlepší mluvený intro v rámci znělky!

#2 Beverly Hills 90210

To, že některý z hlavních teenagerovejch postav hráli i o 20 let starší herci, bylo všem jedno. Ty jejich středoškolský románky jsme s nadšením sledovali, a to včetně úvodní nezapomenetelný znělky.

#3 Přátelé

Evergreen všech evergreenů, klasika všech klasik. Prostě seriál Přátelé, kterej současný televizní kanály recyklujou dodnes, ale to nevadí, spíš naopak. Zapnout po sto letech televizi, když zrovna náhodou hrajou znělku Přátel? Jackpot!

#4 Krok za krokem

Kdo by netoužil navštívit všechny ty horský dráhy a zábavní parky, který v intru byly? My jsme se v ČR museli spokojit s Matějskou poutí, a tak jsme aspoň snili během znělky Krok za krokem.

#5 Alf

Když by vám tuhle znělku zahráli bez obrazu, asi byste chvilku přemejšleli, o jakej konkrétně seriál jde. Ale rozhodně byste i tak hned věděli, že to je legendární seriálovej kousek, u kterýho je devadesátková atmoška na levelu 10 z 10!

#6 JAG

Armádní americkej seriál z devadesátek si rozhodně zaslouží epickou znělku, a tu JAG bezpochyby měl!

#7 Pobřežní hlídka

Slunce, pláž, velký prsa, hezký ženský, svalnatý chlapi, chytlavá hudba... Tahle znělka měla všechny předpoklady k tomu, aby se stala legendární. A taky že jo! Existuje někdo, kdo si jí nepamatuje? Těžko!

#8 Esmeralda

Můžeme telenovely nesnášet a pohrdat jima, ale jedno se jim nedá upřít - český diváci je při devadesátkovym boomu prostě milovali. A když se na obrazovkách objevila Esmeralda, ulice se vylidnily a všichni šli sledovat příběh slepý holky. A znělku znal prostě každej.

#9 Akta X

Přiznejte se, taky vám trochu naskakuje husí kůže, když si pustíte hudbu z Akt X? Zkrátka super soundtrack, kterej skvěle ladil k atmosféře seriálu.

#10 Pevnost Boyard

A na závěr tu samozřejmě nesmí chybět Pevnost Boyard. Soutěžní legenda tehdejší doby, kterou společně sledovaly celý rodiny. A hudbu si dodnes vybaví snad každej.